Van venir ells

A l’orxateria del Poblenou també hi ha més calma. Lentament han anat desapareixent la música de la Festa Major, el soroll de les traques i l’eufòria de l’estiu. Ara ens veiem les cares. Arriba el temps de pensar en les xocolates, de cercar idees, sabors i formes. És...

La tardor

A l’orxater centenari li agrada la tardor. Sap que en aquesta estació el mar reposa. I és que, finalment, la platja pot relaxar-se i conversar tranquil·lament amb les onades. Amb tants nens, gent i idiomes diversos es feia difícil dialogar. Després d’un gran estiu ha...

La primavera a El Tio Che és retrobar-se

l Tio Che ja espera els amics amb delit a la seva cantonada. Al Poblenou ens agrada la primavera perquè tornem a veure’ns les cares i preservem l’ànima de poble. Renovat, ensuma la primavera a l’aire que arriba del mar i del somriure de cada veí. Se sent nou, després...

A la tardor l’orxateria muda de pell

A l’orxateria centenària cada canvi d’estació porta nous aromes, sabors i colors. La tardor és xocolata, trufes, farcits de fruites, trossos d’ametlles, nous, castanyes, una oportunitat per submergir-se en un harem d’espècies que obren els sentits. A l’obrador el...

Orxata tot l’any

L’orxata de xufa s’ha convertit en part de la nostra dieta mediterrània. Com que agrada i és saludable, es pren tot l’any. Fins a la dècada dels 80, prendre orxata, de vegades, era la part més important d’un passeig, o el complement d’una bona pel·lícula al cinema...

Qui és orxater, que faci orxates

Algú ens va dir fa molt de temps que la millor manera de celebrar un dia de sol és amb una orxata a la mà i un bon amic a la terrassa d'El Tio Che de Poblenou. Deu ser cert si s’ha de jutjar per la quantitat de visitants que no deixen passar ni un sol dia sense...

Temps d’orxates

La primavera esclata al Poblenou. Ens tornem a trobar a la nostra cantonada després de deixar enrere una estació. Altra vegada els nens insisteixen a fer parlar a El Tio Che de la cantonada, el qual escampa un somriure etern, aquell personatge que, confessem, també...

Torrons artesanals

Per Nadal escull torrons artesanals fets d’un en un amb el sabor essencial de les xocolates més pures i els fruits secs de primera qualitat, seleccionats de les hortes espanyoles. Els torrons són l’ànima de la teva cistella nadalenca.   Trufes Sabor intens....

El segle d’El Tio Che

La quarta generació d’orxaters Iborra celebra al Poblenou el centenari d’un negoci familiar molt fidel als seus orígens El besavi Joan Pere el va inaugurar el 1912 De Carme Escales, Barcelona El destí era Argentina. Joan Pere Iborra va arribar a Barcelona amb la seva...